Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

Kötüden İyiye En İyi Age Of Empires Oyunları

10 Kasım 2021

tarihinde Abdulkadir paylaştı
Age of Empires, oyun dünyasındaki en önemli serilerden biridir ve RTS türünün (Gerçek zamanlı strateji oyunu) temel taşlarından kabul edilir. Peki, sizce serideki en iyi oyun hangisi?


RTS oyunlarından bahsederken Age of Empires serisinden bahsetmemek imkansıza yakındır. İlk olarak 1997'de piyasaya sürülen seri, neredeyse yirmi beş yıldır gelişmeye devam ediyor.  Bununla birlikte Age of Empires 4'ün son sürümü, seriye olan ilgiyi bir kez daha yeniden ateşledi.
Ama franchise'daki oyun en iyisidir? Belirli başlıklar genellikle onları diğerlerinden üstün kılan "özel bir şeye" sahiptir. Ne de olsa hayranların ve eleştirmenlerin bu oyunları bu kadar çok sevmesinin bir nedeni var.


11- Age Of Empires: Castle Siege


Age of Empires serisinin oynanışı kaynak yönetimi, taktik ve askeri stratejinin karışımıyla bilinir. Fakat popülerliğinden dolayı daha da geniş bir kitleye hitap etmek için alternatif oyun tarzları da denemiştir.

Bir çevrimiçi çok oyunculu kule savunma oyunu olan Age of Empires: Castle Siege, çoğu kule savunma oyununda olduğu gibi tek bir amaca sahiptir: Kendi kalenizi savunurken düşman kalesini yok edin. Çoğu hayranın alışık olduğu ayrıntılı, tarihsel olayları barındırmaz.


10- Age Of Empires Online (2011)

Age of Empires Online , orijinal formülden bir başka sapmadır. Bu özel giriş, tek oyunculu bir deneyime odaklanmak yerine, çevrimiçi bir çok oyunculu bileşen oluşturur . Oyuncular bir medeniyet seçer ve çeşitli PvE ve PvP içeriğine katılabilirler.

2014 yılında oyunun resmi sunucuları kapatıldı. Ancak Age of Empires Online , bağımsız bir geliştirici grubu tarafından Project Celeste adı altında yeniden canlandırıldı . Microsoft'un ilk vizyonunu sürdürmeyi amaçlıyor ve şu anda oynaması ücretsiz. Özellikle akılda kalıcı olmasa da, daha yerleşik girişlerden eğlenceli bir sapma işlevi görür.


9- Age Of Empires (1997)

Orijinal Age of Empires, oyuncuların avcı-toplayıcı bir toplumdan Demir Çağı hükümdarlarına kadar gelişimini denetleyen on iki medeniyetten birini kontrol etmelerine izin verir. Ayrıca Babil, Mısır, Yunan ve Yamato uygarlıklarına odaklanan dört tek oyunculu hikaye mevcuttur. Bununla birlikte Rise of Rome genişleme paketi ile antik Roma İmparatorluğu'da oynanılabilir.


8- Age Of Empires 3 (2005)


Age of Empires 3, seri için yeni bir tarihi çağ başlatmıştır. Antik ve Ortaçağ Avrupa'sından uzaklaşan Age of Empires 3, bunun yerine sömürge dönemi Amerika'sına odaklanmıştır. Üç kuşağa yayılan, Black ailesinin istismarlarını anlatmaktadır. The WarChiefs ve The Asian Dynasties adlı iki genişleme paketi oyuna ek medeniyetler ve hikaye içeriği de eklemiştir.

Age of Empires 3'ün en göze çarpan özelliği grafikleri olmuştur. Oyun yeni bir fizik sistemiyle birlikte, dövüşü tanık olmayı çok daha eğlenceli hale getirir.


7- Age Of Empires 2 (1999)



Age of Empires 2, hayranların ve eleştirmenlerin zihninde büyük bir yer kaplamaktadır ve oyunun popülaritesi, yirmi yıl sonra bile hiç azalmamıştır. Oyunun teknik olarak ömrü boyunca iki kez yeniden yapılmış olması oldukça etkileyicidir. Ayrıca, yıllar içinde mobil bile olsa diğer platformlara taşınmıştır. 2000 yılında, Attila ve El Cid gibi yeni kampanyalar ekleyen The Conquerors genişlemesi yayınlandı.

Orijinal sürüm harika olmakla birlikte yayınlanan yeni sürümlerinin orijinali gölgede bıraktığı inkar edilemez. Kontroller, orijinal Age of Empires gibi, günümüz standartlarına göre hantaldır.


6- Age Of Mythology (2002)



Her Age of Empires oyunu bir tarih simülatörü değildir. Age of Mythology aslında şövalyeleri ve silahşörleri canavarlar ve tanrılarla değiştiren bir oyundur. Ana oynanış aynı kalır, ancak fantastik bir değişiklik içerir. Age of Mythology son derece popüler olduğunu kanıtladı ve The Titans ve Tale of the Dragon adında iki genişleme paketi yayınlandı.

5- Age Of Empires 2: HD Edition (2013)


2013 yılına gelindiğinde, Age of Empires 2 eskime belirtileri gösteriyordu. Ancak hayranlar oyundan vazgeçmiyordu. Bu yüzden Hidden Path Entertainment tarafından görselleri yenilenmiş bir HD Sürümü yayınlandı. Yayınlanan yeni oyun, görsellere ek olarak hayran yapımı bir proje olarak var olan The Forgotten genişlemesini de içeriyordu. Steam Atölyesi aracılığıyla yapılan bu mod desteği oyuna eklenen hoş bir eklenti oldu.

HD Edition tam olarak tekerleği yeniden icat etmedi, ancak serinin en çok sevilen oyununu canlandırdı. Geliştiriciler, başarısından yararlanarak daha sonra The African Kingdoms ve Rise of the Rajas için iki yeni genişletme yayınladı. 


4- Age Of Empires 3: Definitive Edition (2020)


Bir şey "definitive edition" başlığını kullandığında, genellikle bu belirli bir sürümün diğerlerine kıyasla en iyisi olduğu anlamına gelir. Age of Empires 3: Definitive Edition, orijinal sürümde var olan kalıcı kusurların çoğunu iyileştiriyor. Daha önce bulunmayan özellikler artık yeni sürümde de mevcut hala getiriliyor.

4K muamelesi gören grafiklere ek olarak, Definitive Edition yeni medeniyetler, sesler, varlıklar ve animasyonlar da barındırır. Özellikle yapay zeka çok daha iyidir ve oyuncuya hile yapmadan daha düz bir zeminde meydan okur. Bazı hatalara rağmen, paketin tamamı 2005'teki muadilinden çok daha üstündür.


3- Age Of Empires: Definitive Edition (2018)


Age of Empires'ın 1997 versiyonunu modern sistemlerde oynamak oldukça zordur. 2018'de Microsoft bu duruma el atmaya karar verdi. Sürüm biraz zor olsa da, Age of Empires: Definitive Edition, eski oyunu tekrar oynamanın en iyi yoludur. Grafiksel olarak, oyun HD hale getirilmiştir. Ayrıca, ses kalitesi çok daha net ve tatmin edicidir. 


2- Age Of Empires 4


Age of Empires 4, serinin güzel bir devam oyunudur ve daha fazla ortaçağ aksiyonu yaşamak isteyen hayranlar için Age of Empires 4 harika bir seçimdir. Kontroller ve erişilebilirlik söz konusu olduğunda, genişleyen bir üssü yönetmek hiç olmadığı kadar kolaydır. Uygarlıkların kendi birimleri, özel yetenekleri, yapıları ve çağlar boyunca nasıl ilerledikleri konusunda çok fazla derinlik eklenmiştir. Hikayeler ilgi çekicidir ve ortaçağ tarihinin tanıdık kısımları önceki girişlerden daha bilgilendirici bir şekilde ele alınmıştır.

Elbette Age of Empires 4'ün dezavantajları da var. Grafiklerin özel bir yanı yoktur, savaş mekaniği çoğunlukla formüle bağlı kalır. Hikayelerdeki giriş kısımları aydınlatıcı olsa da, Age of Empires 2'deki kadar akılda kalıcı değildirler. 


1- Age Of Empires 2: Definitive Edition (2019)



Age of Empires 2'nin diğer oyunlar arasında en iyisi olarak kabul gördüğü tartışmasız bir  gerçek. Bu yüzden Age of Empires 2: Definitive Edition'ın piyasaya sürülmesi, serinin hayranları için gerçekleşen bir rüya gibiydi. Bu sürüm ile birlikte RTS türünün en sevilen oyunu, çağdaş oyunlarla aynı seviyeye getirildi.

Geliştiricilerin vurguladığı en iyi özelliklerden biri, yapay zeka geliştirmeleriydi. Oyuncu daha eşit koşullarda yapay zeka ile rekabet etmeye başladı. Ayrıca önceki sürümlerdeki sinir bozucu bir sıkıntılar da ortadan kaldırdı.

Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo