Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

Epic Games, Federal Ticaret Komisyonu'na 520 milyon dolar ceza ödemeyi kabul etti

26 Aralık 2022

tarihinde Abdulkadir paylaştı
Popüler video oyunu Fortnite'ın geliştiricisi ve yayıncısı Epic Games, Çocukların Çevrimiçi Gizliliğini Koruma Yasası'nı (COPPA) ihlal ettiği gerekçesiyle Federal Ticaret Komisyonu'na (FTC) uzlaşmak için 520 milyon dolarlık ceza ödemeyi kabul etti.


FTC, Epic'in çocukları ve gençleri yabancılarla eşleştirerek onları potansiyel olarak tehlikeli veya travmatik içeriğe maruz bıraktığını ve yeterli ebeveyn denetimlerini uygulamadığını iddia etti. Uzlaşma, Fortnite'ın oyun içi mağazasına ve geri ödeme sistemlerine karşı 245 milyon dolarlık bir para cezasının yanı sıra çocukların mahremiyetiyle ilgili endişeleri gidermek için 275 milyon dolarlık bir para cezasını içeriyor.

FTC ayrıca Epic'in, COPPA ihlallerini ele almamasına rağmen, ünlüler ve marka ortaklıkları aracılığıyla çocuklara kasıtlı olarak pazarlama yaptığını savundu. Ajans, Epic'in platformdaki tacizi ele alma girişimlerinin "zayıf iradeli" olduğunu ve şirketin Fortnite'ın piyasaya sürülmesinden sonra oyuna ebeveyn denetimlerini getirmesinin iki yıl sürdüğünü iddia etti. FTC tarafından alıntılanan dahili raporlar, oyunun sesli sohbet gibi belirli özelliklerinin olumsuz sosyal davranış için risk oluşturduğunu da belirtti.

520 milyon dolarlık para cezası, daha önce Facebook gibi şirketlere milyarlarca dolar para cezası ödeme talimatı veren FTC'nin standartlarına göre bile önemli bir ceza. Ancak Epic, tüketiciyi koruma konusunda ön saflarda yer almak ve oyuncularına en iyi deneyimi sağlamak için anlaşmayı kabul ettiklerini belirtti. 
Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo