Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

VTuber'lar kızgın: Twitch, VTuber'ları AI olarak etiketlediği için eleştiriliyor

28 Aralık 2022

tarihinde Abdulkadir paylaştı
Popüler bir canlı yayın platformu olan Twitch, kısa bir süre önce VTuber'ların 2022'deki başarısını kutlayan bir tweet nedeniyle eleştirilere maruz kaldı. İnsanların sanal avatarlar oluşturup yayın yapmaları anlamına gelen VTubing, Twitch'te oldukça popüler hale geldi ve VTuber etiketi platformda ilk beşe girmeyi başardı. Tweet'te Twitch, avatarların arkasındaki yayıncıları, birçok VTuber'ın olumsuz bir terim olarak karşıladığı yapay zeka (AI) olarak adlandırdı. 

Görsel: Veibae, Birleşik Krallık'ta yaşan bir İngiliz VTuber.

Sanal YouTuber'lar olarak da bilinen VTuber'lar, sanal avatarlar oluşturup yayınlayan kişilerdir. Bu avatarlar, anime karakterleri veya hayvanlar gibi çeşitli biçimler alabilir ve genellikle eğlence amaçlı kullanılır. 

VTuber'ların platformdaki başarısını kutlamak için Twitch, en iyi içerik oluşturuculardan bazılarını ve çalışmalarını öne çıkaran bir video yayınladı. Videoda NyannersSilvervale, Streamy ödüllü CodeMiko ve Uguubear'ın klipleri yer aldı. Bununla birlikte, tweet'e eklenen başlık, avatarların arkasındaki gerçek insanları yapay zeka ile karşılaştırdığı için tartışmalara yol açtı ve VTubers'ın "yapay zekayı daha önce hiç olmadığı kadar büyüdüğünü ve yarattığını" belirtti.

Twitch'teki birçok VTuber bu karşılaştırmadan memnun değildi ve bazıları bunun rahatsız edici olduğunu ve onları yanlış temsil ettiğini söyledi. VTuber'ların yapay zeka yerine kendi kişilikleri ve yaratıcılıkları olan gerçek insanlar olduğunu savundular. 

Genel olarak, tartışma, VTubing avatarların arkasındaki insanları anlamanın ve bunlara saygı duyma gibi kavramları vurgulamak istiyor.
Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo