Mitoloji sevenler buraya! "Türk Mitoloji ve Destanlarında Tanrılar" çıktı!
SATIN AL

En Az Ram Kullanan Tarayıcılar (2023)

29 Mart 2023

tarihinde Abdulkadir paylaştı
Bilgisayarınızın belleğinin büyük bir bölümünü tüketebilen tarayıcılar hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Bu sayede iş akışınızı iyileştirebilir veya oyunlarınızın takılmasından endişe etmek zorunda kalmazsınız.

Microsoft Edge


En az RAM kullanan tarayıcılar arasında Microsoft Edge yer alıyor. Chromium motorunu kullanan Edge, 10 sekme açıkken sadece 790 MB bellek kullanıyor ve bu listedeki diğer tarayıcılardan daha az bellek kullanıyor. Edge, 20 sekme açıkken sadece 1.2 GB RAM kullanıyor ve bu da tarayıcının bellek tüketimini optimize ettiğini gösteriyor.

Firefox


Firefox, popüler tarayıcılar arasında en az RAM tüketenlerden biridir. Ancak Chrome kadar çok RAM tüketebilir. 10 sekme açıkken Firefox yaklaşık 960 MB bellek kullanırken, 20 sekme açıkken bu rakam 1.6 GB’a kadar çıkabilir. Firefox’un avantajı, sert izleyici ve çerez politikası nedeniyle gizlilik için en uygun olanı olmasıdır.

Opera


Opera, düşük özellikli veya eski bilgisayarlar için harika bir tarayıcıdır çünkü sisteme çok fazla yüklenmez. Web sayfası yükleme hızları kabul edilebilir sınırlar içindedir, özellikle bilgisayarınız kesinlikle en son teknolojiye sahip değilse. 10 sekme açıkken Opera, 899 MB RAM kullanırken, 20 açık sekme ile test edildiğinde bu rakam Firefox’dan sadece biraz daha iyi olan 1.5 GB’a kadar yükseldi.

Chrome 


Google Chrome ise dünya genelinde en yaygın olarak kullanılan tarayıcıdır ve RAM tüketimi konusunda ünlüdür. Çok sayıda sekme açık bırakma alışkanlığınız varsa, PC’nizin verimliliğini ciddi şekilde etkileyebilir. Testlerimize göre, 10 sekme açıkken Chrome’un RAM kullanımı yaklaşık olarak 1000 MB’dir. Sekme sayısı arttıkça hafızası inanılmaz derecede artar ve Chrome, bilgisayarınızın belleğinin yaklaşık olarak 20 sekme için %1.9’unu kullanır. Chrome ayrıca CPU kullanımında büyük bir yer kaplar ve bu da iş akışınızı daha da engeller.

Safari 


Safari ise Apple’ın kendi geliştirdiği bir tarayıcıdır ve yalnızca iPhone, farklı MAC OS sistemleri, iPad vb. gibi Apple cihazlarında mevcuttur. Safari’nin performansı Apple tarafından geliştirilen bir tarayıcı olarak cihazlarıyla inanılmaz derecede iyi senkronize olur ancak bu performansı sadece Apple ekosisteminin bir parçasıysanız elde edersiniz3. Bu sınırlı yönü nedeniyle Safari bu listede alt sırada yer alır.

Sonuç olarak, 2023 itibari ile Microsoft Edge, çoğu kaynakta en az RAM kullanan tarayıcı olarak yer almaktadır. Kullandığınız tarayıcının yüksek RAM tüketiminden şikayetçiyseniz Edge ve Firefox gibi tarayıcılara göz atmanızda fayda var. 
Eğlence ve sohbet paylaşımları için Mavililer üyesi ol
© all rights reserved
made with by templateszoo